Mi egy házaspár vagyunk, akik imádják a kávét, a finom ételeket, az emlékezetes ízeket és az élet apró örömeit.
Szenvedélyesen kutatjuk azokat az élelmiszereket, amik nem tartalmaznak fölösleges adalékanyagokat, ugyanakkor fantasztikus ízükkel mosolyt csalnak fogyasztójuk arcára.

2011-ben kezdődött a mi történetünk. Ebben az évben nyitottunk egy franchise üzletet, de ugyanabban az üzlethelységben egy kávézó működtetésébe is belevágtunk. Ekkor még nem specialty kávéval.

Két évig lelkesen készítettük a kávékat minimális szaktudással. Közben egyre inkább kezdett előtörni belőlünk az igény, hogy tanuljuk már meg rendesen ezt a barista szakmát.

Hosszas keresgélés után 2013-ban az általunk legjobbnak vélt barista képzésre, Molnár Attila négyszeres magyarbajnok iskolájába iratkoztunk be, ahol meg is szereztük a szükséges alaptudást.

Már ekkor tudtuk, hogy ez csak az alap. A barista szakma elsajátítása egy végtelen folyamat.

Tudásunk fejlesztése érdekében rendszeresen jártunk Budapestre az akkor ébredező specialty társadalom rendezvényeire. Kávékóstolók, cuppingok. Közben igyekeztünk minél több kávézót meglátogatni, és tapasztalatokat szerezni.

Hatalmas lehetőség volt, mikor a SCA – ez a specialty kávésok világszervezete – magyarországi tagozata Kántor Enikő barista magyarbajnok és csapata segítségével egy fantasztikus, sokrétű tanfolyam sorozatot szervezett. Itt igazán sok tudást és tapasztalatot tudtunk szerezni.

Közben 2014 tavaszán fordulóponthoz érkezett a mi kávés sztorink, elhatároztuk, hogy megmutatjuk az egri kávéfogyasztóknak, mi is az az újhullámos kávé. A világszerte ismert specialty márkával, a Has Bean-el Egerben elsőként kezdtünk specialty kávét készíteni. Szerencsére nem sokáig maradtunk egyedül, hisz alig pár héttel később egy másik helyen egy másik specialty márka is útjára indult városunkban. Ők voltak a Depresso, akikkel azóta is remek baráti és szakmai kapcsolatban vagyunk. Közösen sokkal könnyebb volt elérni az újfajta kávéra nyitott fogyasztókat.

2017-ben annyira belejöttünk a kávézó látogatásba, hogy egy videós blogot – vlogot – is indítottunk Kávésdoboz néven. Innen a Kávésdoboz név. Rengeteg kávézót, kávépörkölőt és kávés rendezvényt látogattunk meg, és készítettünk róluk epizódokat.

Eredeti üzletünket 2019 nyarán új helyszínre költöztettük. Az új helyen már terasz kialakítására is lehetőségünk nyílt és a kávézós vonalunk is jelentősen erősödött.

Időközben elkezdtünk reggeliket is készíteni. A kezdeti standard rántotta-szendvics vonal után elkezdtünk kreatívabban gondolkozni. Így találtuk ki a tojtilla nevű nagy kedvencet, ami egy tojás lepény mindenféle finomsággal megtöltve.

Ez az év hozta meg kávé fronton is a változást. Megismerkedtünk az Írországból hazatelepült Csohány Imrével, aki a megalapította a Coffee Líceum pörkölőt Egerben. Azóta az ő kávéjuk képezi kávé választékunk gerincét. Szaktudása, évtizedes tapasztalata, SCA oktatói ismeretei és a kávéhoz való hozzáállása a garancia arra, hogy olyan kávéval tudunk dolgozni, ami nemzetközi szinten is kiemelkedő.

2021-ben nagy változásra szántuk el magunkat. Termékválasztékunkat teljesen átalakítottuk.

Az átalakításnál 3 alapelvet tartottunk szem előtt:

  1. Finom ízek
  2. Fölösleges adalékoktól mentesen
  3. Amit lehet, hazai kistermelőktől, gyártóktól

Az új nevünk a vlog után: Kávésdoboz Coffee Bar & Deli

A kávé világában magunkévá tett szemléletet alkalmazzuk.

➡️ Kávésdoboz Coffee Bar & Deli

“Az élet apró örömei”

Delikát 🟢 Kovászos pékség 🟢 Specialty coffee bar 🟢 Reggeliző 

🌎 3300 Eger, Jókai Mór utca 2.