Receptek

Adalékmentes zöldségleves kocka házilag

Rengeteg receptben találkozunk egy olyan összetevővel, aminek elkészítéséhez külön receptet szükséges. 

Ez nem más mint a ZÖLDSÉG ALAPLÉ. 

Persze készíthetjük gyorsan zöldségleves kockából is, de ha elolvassuk az összetevőket, nem biztos, hogy nagyon örülni fogunk. Van olyan, amiben mindössze 3% a zöldség tartalom. Tettek bele helyette ízfokozót, pálmazsírt, élesztő kivonatot, cukrot és aromát.

Tudsz jobbat?

Természetesen tudok!

KÉSZÍTSÜNK ZÖLDSÉGLEVES KOCKÁT HÁZILAG!

Ráadásul összetevők legnagyobb részét a zöldségek teszik ki. 

Könnyen elkészíthetsz egyszerre akár több havi mennyiséget is, amikor pedig szükséged lesz rá, csak összeforralod egy adag vízzel, és kész is a zöldségalaplé.

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa

1/2 kg fehérrépa

1 nagyobb fej karalábé

1 fej zeller

1-2 fej vöröshagyma

5-8 gerezd fokhagyma

3-4 db szárzeller szár

1-2 db burgonya

1 fej  kelkáposzta

1 csokor petrezselyem

Só ízlés szerint

3 ek Hidegen sajtolt napraforgó olaj (Kávésdobozban kapható)

 

Elkészítés:

1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, majd felaprítjuk.

2. Egy tapadásmentes serpenyőbe, fazékba hidegen sajtolt napraforgón olajat teszünk, – a leveles zölségek kivételével – beleöntjük a felkockázott zöldségeket, sózzuk, majd többszöri kevergetés mellett megpároljuk.

3. Mikor a zöldségek kezdenek megpárolódni, hozzáadjuk a leveles zöldségeket is. Ezt is sózzuk kicsit, majd fedő alatt tovább pároljuk.

4. Mikor minden zöldség megpárolódott, átöntjük egy tálba és botmixerrel pürésítjük.

5. A zöldségpürét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 4-6 órára betesszük a fagyasztóba.

6. Mikor megdermedt, kivesszük, és felkockázzuk, majd alufóliába csomagoljuk.

7. Felhasználásig visszatesszük a fagyasztóba.

8. Felhasználáskor tegyük a leveskockát lábasba, öntsünk rá vizet, és forrásig melegítsünk!

Fogyaszd örömmel!

➡️ Kávésdoboz Coffee Bar & Deli

“Az élet apró örömei”

Delikát 🟢 Kovászos pékség 🟢 Specialty coffee bar 🟢 Reggeliző 

🌎 3300 Eger, Jókai Mór utca 2.