Rengeteg receptben találkozunk egy olyan összetevővel, aminek elkészítéséhez külön receptet szükséges.
Ez nem más mint a ZÖLDSÉG ALAPLÉ.
Persze készíthetjük gyorsan zöldségleves kockából is, de ha elolvassuk az összetevőket, nem biztos, hogy nagyon örülni fogunk. Van olyan, amiben mindössze 3% a zöldség tartalom. Tettek bele helyette ízfokozót, pálmazsírt, élesztő kivonatot, cukrot és aromát.
Tudsz jobbat?
Természetesen tudok!
KÉSZÍTSÜNK ZÖLDSÉGLEVES KOCKÁT HÁZILAG!
Ráadásul összetevők legnagyobb részét a zöldségek teszik ki.
Könnyen elkészíthetsz egyszerre akár több havi mennyiséget is, amikor pedig szükséged lesz rá, csak összeforralod egy adag vízzel, és kész is a zöldségalaplé.
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1/2 kg fehérrépa
1 nagyobb fej karalábé
1 fej zeller
1-2 fej vöröshagyma
5-8 gerezd fokhagyma
3-4 db szárzeller szár
1-2 db burgonya
1 fej kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
Só ízlés szerint
3 ek Hidegen sajtolt napraforgó olaj (Kávésdobozban kapható)
Elkészítés:
1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, majd felaprítjuk.
2. Egy tapadásmentes serpenyőbe, fazékba hidegen sajtolt napraforgón olajat teszünk, – a leveles zölségek kivételével – beleöntjük a felkockázott zöldségeket, sózzuk, majd többszöri kevergetés mellett megpároljuk.
3. Mikor a zöldségek kezdenek megpárolódni, hozzáadjuk a leveles zöldségeket is. Ezt is sózzuk kicsit, majd fedő alatt tovább pároljuk.
4. Mikor minden zöldség megpárolódott, átöntjük egy tálba és botmixerrel pürésítjük.
5. A zöldségpürét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 4-6 órára betesszük a fagyasztóba.
6. Mikor megdermedt, kivesszük, és felkockázzuk, majd alufóliába csomagoljuk.
7. Felhasználásig visszatesszük a fagyasztóba.
8. Felhasználáskor tegyük a leveskockát lábasba, öntsünk rá vizet, és forrásig melegítsünk!
Fogyaszd örömmel!
Kávésdoboz Coffee Bar & Deli
“Az élet apró örömei”
Delikát Kovászos pékség Specialty coffee bar Reggeliző
3300 Eger, Jókai Mór utca 2.